Behandlingsmetoder

Massasjeterapi virker både forebyggende, behandlende og rehabiliterende og jeg bruker ofte forskjellige massasjemetoder og teknikker i en og samme behandling.

Beskrivelse av mine behandlingsformer: 

Klassisk massasje - Virker avslappende og beroligende på stresset og øm muskulatur. Virkningen av massasjen er økt velvære gjennom bedre blodsirkulasjon og økt smidighet i muskulaturen. Utføres både dypt i muskler og overfladisk i hud og bindevev. Rolig behandling som tar utgangspunkt i at den som ligger på benken skal ha en behagelig massasje.

Muskulering, longering, triggerpunkts –og spenningsbehandling – Muskulering er en stretching teknikk som brukes sammen med den klassiske massasjen for å bedre effekten på allerede stram og overbelastet muskulatur. Tøying, samt trykkbehandling av triggerpunkter og spenninger, øker blodtilførselen til muskulaturen og løser opp muskelknuter. Longering brukes for å forlenge korte muskler, og gjerne sammen med massasje og stretching.

Strain/counterstrain- Avspenningsteknikk som gir muskulaturen ro til å selv kvitte seg med spenninger og slaggstoffer. Strain (SCS) teknikken kan med fordel brukes på "kroniske smerter" i musklene. Spesielt bra for nakke og whiplash skader. Behandlingen er en mer terapeutisk tilnærming til massasje, hvor det inngår kroppslesning, behandling, øvelser og veiledning, og kommer fra osteopatien. Kalles ofte ”snill” kiropraktikk, fordi man kan behandle låsninger i ledd uten manipulasjon.

Revolving - Med denne teknikken jobber man på bindevevet i musklene for å minske på spenninger og øke bevegeligheten. Man forlenger musklene, slik at bindevevshinnene rundt kroppens muskler stretches og musklene får dermed "større plass" og blir mindre tighte.

Kjeveleddsbehandling – Hodepine, migrene, øresus og nakkeproblemer er bare noen eksempler på symtomer som kan komme fra en spent eller kort kjeveleddsmuskulatur. Kjeveleddsbehandling, som omfatter massasje samt triggerpunktsbehandling i og rundt kjeveleddet, kan i tilfeller der kjeven ofte låser seg og/eller har ekstremt spent/kort muskulatur erstatte bittskinnebehandling hos tannlegen.

Kopping – Utføres med silikonkopper som det dannes vakuum i og plasseres på huden for å behandle et spesifikt område, eller man masserer med koppene på oljet hud for å øke blodsirkulasjonen. Behandlingen brukes blant annet ved muskel -og leddsmerter, nakkesleng, hodepine, migrene, dårlig blodsirkulasjon eller som støtteterapi ved annen form for behandling.


Back to Top